YAZILIM GELİŞTİRME ve DESTEK BİRİMİ

(Yazılım Geliştirme ve Destek Birimi)

YAZILIM GELİŞTİRME ve DESTEK BİRİMİ HİZMETLERİ

1. ÖBİSİS : Öğrenci Bilgi Sistemi

- Öğrenci Programı     - Eğitmen Programı    - Danışman Programı    - Katalog Programı

2. PEYOSİS : Personel Bilgi Sistemi

3. BORDRO : Personel Maaş/Ek Ders/Döner/Nöbet/Fazla Mesai vs. Bilgi Sistemi

1. ÖBİSİS :

Öğrenci Bilgi Sistemi Kendi kaynaklarımızla geliştirilen Öğrenci Bilgi Sistemi yirmi yılı aşkın süredir üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Öğrencinin ilk kayıt sürecinden başlanarak ders kaydı, ders not işlemleri, staj, intibak, yaz okulu, dijital arşiv, otomatik mezuniyet süreçlerinin takip edilebildiği entegre bir sistemdir.

2. PEYOSİS :

Personel Bilgi Sistemi Kendi kaynaklarımızla geliştirilen Personel Bilgi Sistemi yirmi yılı aşkın süredir üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bir personelin ilk işe başlama/atama/nakil sürecinden başlanarak kadro, terfi, eğitim, hizmet, ünvan geçmişi, izin, askerlik, sağlık/rapor, görevlendirme, sendika, disiplin/ceza gibi süreçlerinin takip edilebildiği entegre bir sistemdir.

3. BORDRO : Personel Maaş/Ek Ders/Döner/Nöbet/Fazla Mesai vs. Bilgi Sistemi

Kendi kaynaklarımızla geliştirilen Bordro Bilgi Sistemi yirmi yılı aşkın süredir üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bir personelin maaş, ek ders, döner, nöbet, fazla mesai gibi süreçlerinin takip edilebildiği entegre bir sistemdir.

Diğer Projeler :

Diğer Projeler :

• Öbisis Öğrenci Portali : Öğrencinin ders kaydı, not sorgu, belge istek, yüzde on listesi, uzaktan eğitim bilgileri, staj, intibak, mezuniyet durumu gibi bilgilerini görebileceği bir portaldir.
  • Peyosis Personel Portali : Personelin maaş, ek ders, döner, nöbet, fazla mesai vb bilgilerini görebileceği bir portaldir.
  • Öğrenci Başvuru Portali : - Yabancı uyruklu öğrenci başvuruları - Yatay geçiş (gano) ve yatay ek madde 1 geçiş başvuruları - Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı başvuruları - Yaz okulu öğrenci başvuruları
  • Web Eğitmen Projesi : Eğitmenlerin kampüste bulunmadığı durumlarda web üzerinden not girebildiği bir portaldir.
  • Kimlik Paylaşım Sistemi Projesi (Kimlik Paylaşım Sistemi CLR Projesi) : Kimlik Paylaşım Sistemi servislerini SQL Server script/prosedürleri içerisinde kullanma imkanı tanıyan CLR fonksiyonlar bir çok başvuru ekranında doğrulama amacıyla da kullanılmaktadır.
  • Ders Bilgi Paketi Projesi : Eğitmenlerin ders içeriklerini, özelliklerini girebildikleri ve öğrencilerin ders içeriklerine erişebildiği portaldir.
  • EBYS-Diploma Servis Projeleri : Otomatik mezuniyet ile mezuna aktarılan her mezunun diploma ve diploma eklerinin pdf olarak üretilmesini sağlayan servis projesi ile birlikte bu diploma/diploma eklerinin kullanılan EBYS yazılımına gönderilmesi, toplu imzalandıktan sonra da imzalı belgenin çekilip veri tabanına yazılmasını sağlayan projelerdir.
  • Belge Doğrulama Projesi : Islak imza yerine karekodlu öğrenci belgesi ve transkriptin doğrulanması için kullanılan portaldir.
  • Harç Web Servisi Projesi : Öğrencilerin ilgili dönem borcunu Halk Bankası atm, şube ve internet bankacılığı üzerinden tc kimlik no ile sorgulayıp ödeyebilmelerini sağlayan servistir.
  • Mobil Servis Projesi : Mobil uygulama için gerekli olan bilgileri sunan servistir.
  • Öğrenci Bilgi Web Servisi Projesi : BİDB Web birimi için gerekli olan bilgileri sunan servistir.
  • Ösym Servisleri CLR Projesi : Ösym sınav sonuçlarının sorgulanabildiği ve yine SQL Server script/prosedürleri içerisinden kullanma imkanı tanıyan CLR fonksiyonlardır.
  • Yöksis Servisleri CLR Projesi : Öğrencinin YÖKSİS veritabanında bulunan okuyan/ayrılan (kayıt silinme, mezun vs) tüm kayıtlarının sorgulanabildiği ve aktarıldığı servis projesidir ve yine SQL Server script/prosedürleri içerisinden kullanma imkanı tanıyan CLR fonksiyonlardır. Yöksis eğitim, hazırlık, kayıt dondurma, disiplin, yerleştirme verisi çekme servisleri aktiftir.
  • Hitap Projesi : SGK'nın Hizmet takip projesi, 2012 Ekim ayından itibaren idari ve akademik personelin özlük, eğitim, askerlik, hizmet, unvan geçmişi, diğer hizmet, tazminat, açık süre, borçlanma ve mahkeme bilgilerinin aktarıldığı ve nakil gelen personellerde Hitap’tan çekildiği entegre bir sistemdir.